Ce trebuie sa ai in vedere inainte de a contacta un electrician

Desi, in cazul unei probleme de alimentare, cel mai recomandat este sa apelezi la ajutorul unui electrician, in unele cazuri este bine ca mai intai sa identifici problema reala. Cunoscand pericolul electricitatii, primul instinct este acela de a cere ajutorul unei persoane specializate. Dar daca problema este una remediabila, ai putea sa economisesti bani, motiv pentru care ti-am pregatit cateva dintre lucrurile pe care trebuie sa le verifici inainte de a apela un electrician preofesionist, cum sunt cei disponibili in directorul Electrician-autorizat.net.

Aparatul nu este conectat cum trebuie

Nu este ceva iesit din comun sa realizezi ca dispozitivul nu este conectat cum trebuie.Trebuie sa verifici daca cablul si stecherele sunt conectate si intacte, iar cumulatorul este pornit. Uneori poti avea senzatia ca ceva este conectat si sa te inseli.

Aparatul nu raspunde

S-ar putea ca ceainicul sau incalzitorul sa nu mai functioneze. Daca aparatul tau nu pare sa functioneze iar altele, da, s-ar putea ca unul dintre aparatele specifice sa fie deteriorat, iar aceasta situatie nu necesita un electrician rezidential.

Panoul electric

Declansarea poate avea loc atunci cand apare supraincarcarea, urmand sa se declanseze priza afectata. Verifica intrerupatorul si ai grija ca niciunul dintre comutatoare sa nu fie oprit din cauza declanșarii.

Verifica si reseteaza panoul de sigurante

Intrerupatorul de protectie impotriva defectiunii functioneaza ca orice alt intrerupator, iar atunci cand se produce supraincarcarea, acesta se va declansa. Daca acest lucru se intampla, este indicat sa resetati toate aparatele conectate. Aceasta actiune este cat se poate de simpla. Pe priza, vei gasi un buton, in general rosu, pe care trebuie sa apesi pentru a reseta priza.

In cazul in care jumatate din sistemul electric este afectat

In cazul in care jumatate din sistemul electric al casei tale prezinta o defectiune, este momentul sa iti suni electricianul.Cand incepi sa pierzi puterea si raza electrica la jumatate din casa, uscator si alte aparate electrice de 120 V, acesta este cu siguranta rezultatul pierderii unei faze furnizate. In aceasta situatie este indicat sa apelezi la furnizorul local de energie electrica, in cazul in care a avut loc defectiunea unei piese, a unor echipamente de distributie sau a unor sigurante. Daca nu reusesti sa rezolvi problema in urma acestui apel telefonic, este cat se poate de necesar sa apelezi un electrician.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *