5 Probleme comune ale televizorului si cum sa le remediezi

Televizorul porneste dar nu are imagine

Exista o serie de cauze posibile pentru care televizorul dumneavoastra porneste, dar nu produce o imagine. Cel mai frecvent motiv este ca televizorul este pe o intrare gresita. De obicei, puteti schimba intrarea apasand un buton de pe telecomanda televizorului, denumit “intrare”, “sursa” sau “TV/Video”. Continuati sa apasati butonul pentru a parcurge intrarile pana cand va revine imaginea.

Daca sunteti pe intrarea corecta si tot nu aveti imagine, asigurati-va ca receptorul de cablu sau satelit este pornit si ca toate conexiunile sunt sigure. In cazul in care va aflati in aceasta situatie, este posibil sa fie nevoie sa resetati cutia de cablu, scotand-o din priza si conectand-o la loc. Daca acest lucru tot nu rezolva problema, incercati sa treceti la un alt dispozitiv. De asemenea, aveti o imagine pe un alt dispozitiv, atunci este probabil sa existe o problema cu semnalul sau cu boxa in sine si va trebui sa contactati furnizorul pentru service, recomanda website-ul www.reparatii-televizoare.net.

Video nu se potriveste cu audio

Nu exista nimic mai enervant decat atunci cand vedeti gura cuiva miscandu-se, dar ceea ce auziti nu este sincronizat. Vedeti gura cuiva spunand “buna ziua”, dar apoi auziti “buna ziua” dupa ce gura nu se mai misca. Este ca si cum ai urmari un film strain cu o voce din off. Veti dori sa intrati in setarile audio ale televizorului sau ale cutiei de cablu si sa reglati “intarzierea audio”. Acest lucru ar trebui sa va sincronizeze din nou.

Auzirea unui ecou

Daca auziti un ecou, probabil ca aveti un sistem de sunet separat, cum ar fi o bara de sunet sau un sistem de sunet surround si aveti volumul redat atat prin sistemul de sunet extern cat si prin difuzoarele televizorului. Atunci cand aveti un sistem de sunet separat, NU doriti ca sunetul sa fie redat si prin difuzoarele televizorului, deoarece va rezulta intotdeauna un ecou.

In plus, ati platit pentru acel sistem de sunet separat pentru ca suna mult mai bine decat difuzoarele televizorului. Veti dori sa opriti, sa dezactivati sau sa reduceti volumul la minimum pentru difuzoarele televizorului si sa folositi doar sistemul de sunet extern. Acest lucru ar trebui sa elimine ecoul.

Ecranul are linii sau este crapat

Daca ecranul dvs. are linii, accesati meniul TV. Daca liniile trec prin meniu sau daca ecranul este crapat, acesta trebuie inlocuit de catre un atelier de reparatii televizoare sector 6. Aceasta nu este o reparatie rentabila. Daca aveti o garantie extinsa si exista linii pe ecran, compania de garantie va va inlocui probabil televizorul. Daca ecranul este fisurat fizic, acest lucru nu ar fi acoperit de garantie si, din pacate, va trebui sa va inlocuiti televizorul.

Imaginea se pixelizeaza sau se intrerupe

Daca imaginea televizorului se intrerupe sau se pixelizeaza (pare ca totul este o gramada de patrate), atunci probabil ca aveti un semnal slab. Verificati toate conexiunile de la perete la cutia de cablu si de la cutia de cablu la televizor, pentru a va asigura ca toate conexiunile sunt stranse. Daca aveti in continuare probleme, va trebui sa contactati furnizorul de cablu sau de satelit.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *