Probleme comune ale termopanelor si cum sa le rezolvati

Nu este niciodata un moment ideal pentru ca termopanele dumneavoastra sa dezvolte probleme si, daca nu sunt tratate, aceste defecte pot afecta capacitatea ferestrelor sau usilor de a mentine caldura sau pot fi in detrimentul securitatii.

Desi nici macar termopanele de cea mai buna calitate nu sunt rezistente la defecte, exista lucruri pe care le puteti face pentru a rezolva orice problema devreme, inainte ca acestea sa devina probleme mai mari.

Sigilii rupte la geamuri

Dupa cum am mentionat mai sus, condensul dintre geamurile din termopane este un semn clar ca garniturile ferestrelor sau usii s-au rupt sau nu functioneaza corect.

Exista o serie de motive pentru care garniturile esueaza, inclusiv din cauza conditiilor meteorologice care cauzeaza deformarea, putregaiul sau expansiunea. Acumularea condensului poate cauza, de asemenea, defectarea etansarilor, deoarece, in timp, mucegaiul se poate forma si deteriora etansarile, explica membrii echipei unei firme de termopane Tulcea.

Ce ar trebui sa faceti in cazul in care etansarile dvs. defecteaza geamurile duble? In unele cazuri, nimic. Poate suna ciudat, dar trebuie sa reparati sigiliile rupte doar daca acestea cauzeaza probleme cu condensul sau permit sa apara scurgeri sau curent.

Sigiliile ferestrelor rupte nu inseamna ca intreaga fereastra sau usa trebuie inlocuita, deoarece doar garniturile ferestrelor in sine pot fi inlocuite – economisind bani.
Cu toate acestea, in cazurile in care ferestrele nu pot fi inlocuite, geamul de sticla poate fi inlocuit in locul intregului cadru. Facand acest lucru, in loc sa inlocuiti doar garniturile ferestrelor, gazul dintre geamuri va fi de asemenea restaurat.

In cel mai rau caz, usa sau fereastra vor trebui inlocuite pentru a remedia problema. Cu toate acestea, ar trebui sa contactati furnizorul de geamuri duble cat mai curand posibil pentru a solicita sfaturi cu privire la cea mai buna cale de actiune.

Incuietori stricate sau rigide

O incuietoare rupta sau rigida nu este niciodata ideala si poate fi de fapt daunatoare securitatii usii sau ferestrei dvs, observa site-ul www.geamuritermopane247.ro.

Similar cu o usa sau o fereastra care nu se poate deschide, este posibil ca o incuietoare sa nu functioneze din cauza caldurii sau a mecanismului de blocare „blocat”. Daca acesta este cazul, atunci utilizarea aceleiasi metode de racire si ulei, mentionata mai sus, poate rezolva problema.

Daca incuietoarea este rupta complet, totusi, va trebui sa inlocuiti incuietoarea. Acest lucru se poate face de obicei fara a fi nevoie sa inlocuiti cadrul. Pentru a economisi costuri, puteti incerca sa inlocuiti singur incuietoarea, dar ar trebui sa retineti ca acest lucru poate afecta sigiliile si, de asemenea, poate anula orice garantie pe care o aveti.

In ciuda acestui fapt, o incuietoare nu ar trebui sa se strice intr-un interval scurt de timp si, prin urmare, ar trebui sa contactati furnizorul de ferestre sau usi daca acestea sunt inca in garantie.

Concluzie

In multe cazuri, efectuand intretinere regulata a usilor si ferestrelor dumneavoastra, puteti observa probleme devreme si puteti preveni eventualele probleme sa nu devina nereparabile.
Acestea fiind spuse, este important sa alegeti geamuri duble de calitate de la un instalator de geamuri de incredere.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *