Cum se achizitioneaza mobilier second-hand evitand probleme nedorite

Mobilierul second-hand este o alternativa excelenta daca doriti sa adaugati piese vintage casei dvs., mai ales daca va gasiti in situatia in care aveti un buget redus.

Cumpararea de mobilier de epoca sau care a fost folosit putin este inteligent, sic si mai bland cu Pamantul. Oamenii tind sa incline spre cumpararea de noi pentru ca este inradacinat cultural, dar in multe cazuri mobilierul vechi costa cu 70% pana la 80% mai putin, si este de fapt mai bine facut. Liniile clasice ale mobilierului vechi aduc de asemenea caracter, unicitate si stil unei camere.

1. Cumparati dintr-o sursa de incredere

Este important sa faceti cumparaturi numai de la comercianti de renume. O echipa dedicata verificarii fiecarei piese, precum si o politica de returnare echitabila sunt garantii vitale pentru a ajuta la construirea increderii si increderii cumparatorilor.

Pe langa magazinele de mobila second-hand Deva, unii recomanda pietele de vechituri. Acolo puteti gasi o combinatie minunata de arta, textile, vesela, decor dar si mobilier – toate la preturi excelente.

Daca decideti sa cumparati online, fiti atenti la escroci, in special pe site-urile web unde vanzatorii individuali pot lista bunuri si aranja o vanzare cu potentialii cumparatori. In absenta unui magazin fizic, vanzatorii pot ramane anonimi si pot incarca imagini care nu seamana deloc cu ceea ce vand de fapt – asta in cazul in care totusi vand ceva.

2. Fiti atent la descriere

Cand cumparati mobilier second-hand, cititi intotdeauna descrierea. Unele piese pot parea autentice, dar ar putea fi o replica.

Cand o descriere spune „in stilul X”, asta poate insemna o serie de lucruri. Poate fi o reproducere moderna sau poate fi o piesa autentic vintage care a fost realizata in stilul unui design sau producator iconic. O piesa de epoca „in stilul X” poate oferi totusi o calitate excelenta la un pret mai accesibil; este intr-adevar o chestiune de provenienta, dar si de pretul pe care il cautati.

Daca descrierea spune ca este autentica, casele de licitatii si dealerii de mobilier vechi au de obicei documente care dovedesc ca sunt autentice. Solicitati sa vedeti actele de autentificare, si asigurati-va ca cereti informatii suplimentare, cum ar fi daca au suferit lucrari de restaurare, sau daca exista vreo deteriorare.

3. Priviti cu atentie fotografiile

Cand faceti cumparaturi online de mobila second hand, uitati-va la fiecare fotografie indeaproape, in special pentru piese vechi. Zgarieturile minore fac parte din procesul de imbatranire si cel mai probabil vor adauga caracter piesei. Cand priviti piesele de decor din argint sau alama, imbatranirea adauga o patina minunata.

4. Evitati saltele vechi

O saltea folosita poate fi mai ieftina, dar este considerata unul dintre cele mai proaste articole de cumparat la mana a doua, mentioneaza www.mobila-second-hand.ro. Nu numai ca saltelele pot absorbi mirosurile si petele, dar pot transporta si bacterii, mucegai, acarieni si plosnite.

Daca salteaua a fost deja folosita cativa ani, acest lucru reduce si durata sa de viata. De-a lungul timpului, o saltea isi poate pierde forma si incepe sa se lase, interferand cu somnul de calitate.

5. Verificati daca exista daune

Desi este posibil sa remediati daunele sau imperfectiunile, unele s-ar putea sa nu fie rezolvabile. Crestarile adanci in lemn de obicei nu pot fi indepartate, iar piesele tapitate pot absorbi mirosuri (neplacute). Fiti constient daca fostul propietar a fumat sau nu, deoarece mirosul de fum de tigara nu dispare cand vine vorba de tapiterie.

De asemenea, ar trebui sa verificati conexiunile pieselor componente – de exemplu locul unde masa se intalneste cu piciorul, pentru a vedea daca este solida. Evitati orice cu un cadru rupt – vorbim aici de scaune sau mese – pentru ca nu este reparabil.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *