E nevoie sa inlocuiti covoarele dupa o inundatie?

Daunele cauzate de apa sunt catastrofale pentru orice proprietar de locuinta, deoarece chiar si o mica inundatie de la o teava sparta sau o cada care se revarsa duce adesea la deteriorarea fundatiei unei case si, eventual, la cresterea mucegaiului. Casa ar putea ramane totdata si cu un miros de mucegai – mult dupa ce apa din inundatie a fost indepartata. Totodata exista si costul pe care il implica curatarea si inlocuirea articolelor dupa daune cauzate de apa, ceea ce ii face pe multi proprietari sa se intrebe daca ar fi mai bine sa inlocuiasca covoarele.

Daca un covor a fost umed timp de 72 de ore sau mai mult, e recomandat sa luati in calcul inlocuirea lui, mai ales daca are straturi de captuseala dedesubt. Adesea, formarea si raspandirea mucegaiului dureaza mai putin de 72 de ore, si poate fi dificil de curatat in totalitate dupa aceasta perioada. Cu toate acestea, o firma profesionista de curatare covoare Alexandria poate adesea salva covoarele cu o curatare adecvata.

Nu exista un interval de timp optim atunci cand doriti sa luati in considerare inlocuirea, mai degraba decat curatarea covoarelor si a mobilierului tapitat dupa o inundatie. Cu toate acestea, s-ar putea sa luati in considerare cateva informatii vitale despre refacerea daunelor cauzate de apa, astfel incat sa cunoasteti cea mai buna metoda de a va intoarce casa la o stare ca noua! Asigurati-va ca discutati aceste optiuni cu o companie de restaurare a daunelor cauzate de apa din apropierea dvs., deoarece va poate oferi sfaturi utile.

Ar trebui sa inlocuiti covoarele dupa deteriorarea cauzata de apa?

Inainte de a incepe sa ridicati covoare sau sa plecati sa inchiriati un aspirator de magazin pentru a extrage singur apa din inundatii, retineti cateva motive vitale pentru a apela la o companie specializata pentru ajutor. Acest lucru va poate ajuta sa determinati daca ar trebui sa inlocuiti covoarele dupa inundatie, sau daca covoarele, mobilierul tapitat si alte materiale si suprafete din casa dvs. pot fi recuperate.

Sfaturi obisnuite, cum ar fi adaugarea de bicarbonat de sodiu pe covoarele umede si stergerea cu prosoape proaspete, sunt de obicei insuficiente pentru a va asigura ca covoarele sunt curatate si uscate temeinic, remarca pagina www.spalatoriecovoare.net.

Un aspirator de magazin este de asemenea ineficient in indepartarea apei de sub covoare si din captuseala, cat si pentru apa absorbita de pardoseala, gips-carton si stifturile de perete ale unei case.

Scoaterea covoarelor permite ca partea inferioara sa se usuce complet, si asigura totodata ca podeaua si captuseala se usuca complet. In plus, acest proces va permite si sa le inspectati si examinati daca a crescut mucegai.

Indepartarea apei din covoare este, de asemenea, insuficienta pentru a va asigura ca evitati dezvoltarea mucegaiului si alte daune pe termen lung. In schimb, este vital sa eliminati excesul de umiditate din aer si de pe pardoseala unei case.

Multi proprietari de case fac greseala de a lasa in urma excesul de apa dupa curatarea covoarelor casei lor, ceea ce duce la un risc si mai mare de aparitie a mucegaiului!

Chiar si dupa o curatare temeinica, este posibil sa observati mirosuri persistente. Deodorizantele pentru covoare pe care le cumparati de la magazinele de imbunatatire a locuintei de multe ori doar mascheaza aceste mirosuri, mai degraba decat sa le elimine, in timp ce eliminarea profesionala a mirosurilor indeparteaza in intregime acele mirosuri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *