Cum stiti daca trebuie sa inlocuiti frigiderul sau doar o reparatie?

Inainte sa renuntati complet la frigiderul dumneavoastra, fiti atenti la cateva semne de avertizare. Iata cateva din cele mai evidente semne ca s-ar putea sa trebuiasca sa apelati la un depanator (sau chiar sa trebuiasca sa cumparati un frigider nou):

1. Condens in exces

Daca frigiderul dumneavoastra arata ca si cum a participat la un maraton in desertul Arizona, adica transpira, s-ar putea sa fie un indiciu al faptului ca nu raceste adecvat. Toate frigiderele trebuie sa functioneze pentru a mentine un echilibru intre cald si rece, insa nu ar trebui sa se forteze atat de mult (sau de putin) incat sa apara picaturi de apa la exteriorul frigiderului. Acelasi lucru se aplica la condensul in interiorul frigiderului sau chiar la gheata din congelator.

Daca observati acest lucru, primul lucru este sa verificati garnitura de cauciuc din jurul usii. Cautati semne de mucegai sau ciuperci si faceti urmatorul test: inchideti usa frigiderului peste o bancnota. Apoi, trageti usor de bancnota. Daca iese usor, puteti incerca sa inlocuiti chiar dumneavoastra garnitura, cu un set de la magazinul local de bricolaj. Daca acest lucru nu repara problema, sau daca bancnota iese greu atunci cand incercati sa o scoateti, este momentul sa chemati un specialist de la un service reparatii frigidere Calarasi care sa verifice problema.

2. Este fierbinte cand il atingeti

Modul in care functioneaza un frigider este foarte simplu: implica transferul de caldura dintr-o parte in alta. Deci, da, trebuie mereu sa simtiti o anumita cantitate de caldura care emana din spatele frigiderului dumneavoastra – asta inseamna ca sistemul de ventilatie al frigiderului functioneaza corect.

Cu toate acestea, cantitatile excesive de caldura sunt un semn evident al faptului ca ceva nu este in regula cu frigiderul dumneavoastra. Bobinele frigiderului sunt izolate, asadar caldura excesiva este neobisnuita si trebuie sa apelati la un specialist care sa verifice bobinele. Puteti gasi unul cu usurinta pe platforma www.reparatiifrigidere.net. In functie de situatie, s-ar putea sa aveti nevoie de bobine noi, sau s-ar putea sa fie o problema mai mare. Indiferent de situatie, un specialist va poate ajuta sa va decideti daca o reparatie este eficienta din punct de vedere al costului.

3. Frigiderul dumneavoastra este vechi si ineficient

Durata de viata a unui frigider este intre 10 si 20 de ani. Daca frigiderul dumneavoastra are mai mult de 10 ani si are nevoie constant de reparatii, s-ar putea sa fie timpul sa treceti la un model mai nou si mai eficient. Poate parea o risipa, dar cu programele de reciclare si modelele mai noi cu eficienta crescuta, s-ar putea sa ajungeti sa economisiti bani prin inlocuirea modelului dumneavoastra mai vechi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *