Cum sunt configurate si calculate cursurile oferite la o casa de schimb valutar

Pentru a intelege modul in care o casa de schimb valutar stabileste si calculeaza cursurile de schimbpe care le ofera in fiecare zi, este important sa intelegeti elementele de baza ale afacerii.

In primul rand, casele de schimb valutar se concentreaza exclusiv pe cumpararea si vanzarea de moneda; ele cumpara o moneda, si vand alta. In zonele turistice, in special, casele de schimb valutar isi vor petrece cea mai mare parte a zilei „cumparand” diferite tipuri de valuta straina si „vanzand” moneda locala, deoarece majoritatea clientilor vor fi persoane care sosesc in oras cu propria moneda, si care au nevoie de moneda locala pentru cheltuieli. Exceptia este constituita de clientul local care doreste sa schimbe propria moneda locala cu valuta straina; intr-o astfel de situatie,casele de schimb valutar Calarasi pot oferi o rata de „vanzare” foarte buna, deoarece, in general, vor detine mult mai multa moneda straina decat moneda locala de care au nevoie. Asa ca, la fel ca in orice alta afacere, atunci cand exista un exces de produs, pretul va fi redus semnificativ.

Intrucat numarul de tranzactii legate de „cumpararea” de valuta straina depaseste in general cu mult „cumpararea” de valuta locala, la sfarsitul fiecarei zile, biroul de schimb valutar trebuie sa vanda propria banca valuta straina pe care a cumparat-o, pentru a se asigura ca are suficienta moneda locala pentru a o folosi a doua zi. Cursul de schimb pe care banca sa il foloseste pentru a calcula vanzarea monedei locale catre casa de schimb valutar este punctul de plecare pentru calcularea cursului pe care biroul il va utiliza pentru tranzactionarea a doua zi.

Ratele de cumparare si vanzare ale fiecarei case de schimb valutar sunt actualizate in fiecare zi lucratoare, si se bazeaza pe cursul pe care casa l-a primit de la propria banca comerciala atunci cand i-a vandut moneda locala (ca mai sus). Retineti, totusi, ca acesta este nu intotdeauna aceeasi cu rata locala a Bancii Nationale, desi orice modificare semnificativa a ratei respective ar avea, evident, un anumit efect. Odata calculata rata, si din moment ce compania de schimb valutar trebuie sa obtina un profit pe fiecare tranzactie, de obicei va adauga o marja mica, si apoi va adauga o taxa/comision, pentru a ajunge la rata finala.

Exista unele companii de schimb valutar care prefera sa-si precizeze ratele si sa nu perceapa nici o taxa sau comision real, dar, la sfarsitul zilei, acest lucru va avea un efect foarte mic asupra sumei tranzactiei finale, deoarece vor include intotdeauna o rata mult mai mare in calculul schimbului – pentru a acoperi costurile de exploatare si profit, precizeaza www.schimbvalutar.net.

Casele de schimb valutar sunt adesea criticate pentru ca nu ofera acelasi curs de schimb pentru o moneda care este listata in hartie sau online; exista motive simple si standard pentru aceasta, care nu difera de orice alta afacere cu amanuntul.

In primul rand, dupa cum am mentionat mai devreme, biroul de schimb valutar isi desfasoara activitatea c a o afacere, si trebuie sa obtina un profit din fiecare tranzactie pentru a-si plati propriile costuri pentru propria sa operatiune – iar acestea vor fi intotdeauna mai mari, cu cat mai multa convenienta ofera casa de schimb valutar pentru client (locatie si ora).

In al doilea rand, desi cursul de schimb poate fi mai mic decat cel publicat, sumele medii schimbate sunt de obicei relativ mici, ceea ce inseamna ca diferenta dintre suma data clientului este, de asemenea, foarte mica. Casele de schimb valutare sunt dispuse deseori sa ofere rate mai bune la tranzactii mai mari (adesea mai bune decat cursul publicat) si/sau, in unele cazuri, o garantie de rascumparare. In al treilea rand, exista multe case de schimb valutar care isi recompenseaza clientii fideli, sau pe cei care fac tranzactii mai mari – cu tarife mai bune.

La sfarsitul zilei, o casa de schimb valutar este la fel ca oricare alta afacere cu amanuntul – isi doreste sa ofere un produs bun la un pret rezonabil, scade preturile scad atunci cand sumele achizitionate sunt mai mari, si vor sa-si rasplateasca clientii fideli, deoarece asa isi construiesc afacerea. Cu toate acestea, si din pacate, la fel ca in orice alta afacere cu amanuntul, ei nu pot sa-si vanda marfa (valuta) pentru aceeasi suma cu care au cumparat-o, deoarece acest lucru ar aduce in scurt timp falimentul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *