Instalarea de camere de supraveghere video IP – Merita?

In timp ce camerele supraveghere video IP si aparatele de inregistrare digitale ofera unele dintre cele mai recente si mai avansari in domeniul tehnologiei de securitate, ele nu au fost inca adoptate pe scara larga. De ce? Cele mai frecvente doua motive auzite de la clienti sunt fie pretul prea mare, fie faptul ca sunt prea greu de utilizat.

Vom argumenta ca niciuna dintre cele doua motivatii nu mai este valabila si azi. In contrast, se vad multi clienti care s-au „convertit” complet la tehnologia IP – si cand viziteaza magazinele, se vede repede ca si-au facut temele si acum recunosc in mod clar avantajele oferite.

Sa vedem asadar de ce merita sa investim in camere de supraveghere video IP:

Usor de utilizat

Puteti folosi un mouse de calculator? Daca este asa, atunci puteti utiliza si video IP. Sistemele video IP au meniuri intuitive, usor de utilizat, care pot face utilizatorii incepatori sa arate ca niste experti.

Au o rezolutie mai mare

Camerele de supraveghere video IP sunt integral digitale si folosesc scanarea progresiva pentru a utiliza in totalitate capabilitatile de termoviziune ale camerei – furnizarea astfel de pana la 25% mai multa rezolutie comparat cu camerele analogice cu termoviziune similare. Sistemul IP este de asemenea disponibil cu camere video cu multi megapixeli, oferind imagini superioare, de inalta rezolutie, cu filme video de 30 de cadre pe secunda in timp real.

Cabluri la preturi scazute

Camerele de tip analog pot necesita pana la trei cabluri – video, audio si de alimentare cu curent electric – pentru fiecare aparat de filmat. Camerele de supraveghere video IP pot transmite toate cele trei (si mai mult!) pe un singur cablu de retea. O nota buna – cablurile sunt mai putin costisitoare, un singur cablu se poate ocupa de 4-8 sau mai multe camere, si cablul de retea este, probabil, deja prezent in intreaga cladire. Ceea ce are ca rezultat economii semnificative – in special avand in vedere costul cuprului in aceste zile.

De „cursa lunga”

La fel ca dispozitivele si programele de calculator, camerele de supraveghere video IP sunt usor de actualizat pentru noi capabilitati si compatibilitati cu tehnologia avansata.

Au eficienta sporita

Monitorizarea continua a activitatii in timp real devine rapid o cheltuiala a trecutului. Sistemele IP pot cu usurinta alerta personalul atunci cand apar probleme prin trimiterea video in direct la laptop-uri sau chiar telefoane mobile pentru revizuire imediata. Aceasta functionalitate poate fi de asemenea utilizata pentru aplicatii de baza non-securitate, cum ar fi client service, livrari, monitorizarea fluxului de lucru si multe alte.

Furnizeaza informatii interne

Sistemele video IP de astazi sunt echipate cu procesoare interne pentru a analiza evenimentele in timp real, care va avertizeaza cu privire la activitati suspecte sau criminale si stiu sa treaca cu vederea probleme nesemnificative.

Camere supraveghere ip

Transmisii sigure

Sistemele cu camere de supraveghere video IP pot cripta datele pentru a asigura confidentialitatea completa, eliminand nevoia de cabluri de fibra optica scumpe.

Fiabilitate si redundanta

In pas cu progresele realizate de computerele de astazi, sistemele IP au si ele decenii de evolutie tehnica pentru a oferi o fiabilitate dovedita. Camerele pot fi usor de configurat pentru a stoca video la mai multe locatii la distanta pentru siguranta impotriva dezastrelor si a furtului.

Integrare in sisteme

Sistemele video IP se pot integra cu usurinta in sistemele de alarma. Multe pot integra, de asemenea, facilitati de control a iluminatului, control de mediu inconjurator, si de acces pentru o prezenta virtuala oriunde. Si, datorita standardelor din industrie, sistemele cu camere de supraveghere video IP sunt din ce in ce compatibile indiferent de producator.

Distanta nu conteaza

Datele IP circula exact ca datele informatice. La fel ca si computerele, pot comunica intre ele, de oriunde din lume, prin Internet, o camera video poate fi oriunde in locatie sau in lume, si recorderul la fel, ele nefiind obligatoriu alaturate in spatiu.

Flexibilitate

Nu aveti nevoie sa cumparati un inregistrator complet nou doar pentru a adauga cateva camere video suplimentare in zonele cu probleme. Cu camerele de supraveghere video IP, aveti posibilitatea sa adaugati licente suplimentare pentru software-ul de inregistrare pentru a se potrivi cat de multe camere de care aveti nevoie atunci cand aveti nevoie. Acest lucru poate salva multi bani in comparatie cu sistemele analogice – acestea necesita adesea un nou digital video recorder pentru a adauga chiar si o singura camera.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *