Tipuri de aparate cu aerosoli disponibile pe piata

Alegerea unui aparat cu aerosoli devine usoara odata ce ai inteles sistemul de functiune al acestuia si, de asemenea, cu ce te ajuta si care sunt functiile sale. Un astfel de aparat este un instrument electronic medical care ajuta oamenii sa inhaleze medicamente in forma de vapori pentru a ajunge la plamani direct. Unui pacient care nu este in masura sa respire singur din cauza astmului sau a altor boli pulmonare ii este administrata medicatia prin aerosoli pentru a ii ajuta sa se recupereze. Exista mai multe astfel de aparate pe piata.

In cazurile in care un inhalator nu este eficient pentru un pacient, un aparat cu aerosoli este utilizat pentru a reduce simptomele bolii persistente si pentru a da ajutor imediat acestuia. Aparatul transforma fiola cu medicament lichid in vapori care pot fi usor inhalati de catre pacient. In zilele noastre, se poate achizitiona si folosi un aparat cu aerosoli din comoditatea casei, sub supravegherea ghidata a unui adult (mai ales in cazul in care pacientul este un copil, precum in videoclipul de mai jos).

Tipuri de aparate

Exista o piata uriasa pentru diferite tipuri de aparate, si fiecare dintre ele au unele caracteristici unice, desi ele functioneaza toate intr-un mod similar. Aici sunt tipurile de baza de aparate disponibile pe piata:

  • Aparate stationare – acestea sunt aparate care sunt solide, se pot pune pe partea de sus a mesei si pot oferi durabilitate deoarece cele mai multe dintre ele vin cu o perioada mai lunga de garantie. Ele sunt mai ieftine decat aparatele mobile, si vor servi ca un ajutor bun pentru utilizare pentru copii sau pacienti varstnici. Acestea sunt in mare parte numai pentru utilizare in interior si sunt rareori folosite in aer liber.
  • Aparate mobile – aceste nebulizatoare pot oferi cea mai mare mobilitate, deoarece pot fi luate in mana si transportate de pacient oriunde ar merge. Ele au surse alternative de energie, cum ar fi baterii sau adaptoare auto care le permit utilizarea in zonele in care nu exista curent sau este un acces limitat la curent alternativ. Din moment ce sunt mobile din natura, aceste aparate cu aerosoli sunt mai usoare decat cele stationare si, de asemenea, de dimensiuni mai mici.
  • Aparate cu ultrasunete – aparatele cu ultrasunete elibereaza medicamentul prin vibratii de inalta frecventa, cu scopul de a schimba medicamentul lichid in vapori pentru ca pacientul sa inhaleze si sa se simta relaxat. Vaporii sunt inhalati printr-o masca atasata sau o piesa bucala deoarece aceste aparate nu produc condensarea aerului; ele functioneaza in liniste si sunt de dimensiuni reduse pentru a se potrivi in orice container. Fiind portabil, compact si cu baterii, acest aparat lucreaza rapid in comparatie cu alte modele, si utilizeaza ultrasunete pentru a aerosoliza medicamentul lichid.
  • Aparatele cu jet – Un aparat cu jet este o masina care transforma medicamentul lichid prescris in vapori pentru a lasa copilul sau pacientul sa respire prin piesa bucala sau masca de fata. Acesta trimite medicamentul direct la plamani inhalatorul, facandu-l usor de utilizat. Aceste aparate cu aerosoli sunt mai putin costisitoare si sunt, de obicei, sub forma unui pahar de plastic care detine medicamentul si permite aerului trecerea prin tub cu ajutorul compresorului. Practic, un aparat cu jet are nevoie de energie electrica pentru a functiona, de aceea nu este recomandata folosirea acestuia in timpul unei calatoriei.
  • Aparate Mesh – Un aparat cu aerosoli Mesh este considerat ca fiind cel mai rapid dispozitiv, si este  cel mai scump in comparatie cu celelalte aparate. Acesta functioneaza cu o sursa de alimentare cu baterie si este silentios, eficient si bun la aerosolizarea medicamentelor.

Disponibil intr-un corp compact si portabil, este perfect pentru transportul si utilizarea in timpul calatoriilor, in caz de necesitate. Pe langa aceasta, un aparat cu aerosoli Mesh necesita o ingrijire adecvata, o manipulare atenta si curatare intensa-  deoarece membrana este mai predispusa la a se bloca.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *