Cum alegeti un partener competent care sa va optimizeze website-ul afacerii?

Lumea optimizarii motoarelor de cautare poate fi, pe drept, derutanta. Fiecare afacere online poate beneficia din imbunatatirea pozitiei lor pe motoarele de cautare precum Google si Bing, iar beneficiile unei pozitionari in prima pagina a rezultatelor la o cautare relevanta sunt prea bune pentru a fi trecute cu vederea. Dar imediat ce incepeti sa cautati ajutor, incepeti sa primiti mail dupa mail si apel dupa apel de la firmele de optimizare SEO, sustinand ca va pot ajuta ,,sa ajungeti pe prima pagina de pe Google” sau ,,sa va ajute sa creati link-uri”. Cum va puteti da seama care dintre ele este cel mai bun partener pentru dumneavoastra, si care sunt acele cateva lucruri la care trebuie sa fiti atenti? Aici este un ghid rapid:

Uitati-va la portofoliul lor

Listeaza companiile cu care lucreaza, au studii de caz, au recenzii online, etc? Exista cateva motive pentru a tine clientii privati, dar majoritatea clientilor SEO sunt mai mult decat incantati sa isi aiba numele si link-ul pe site-ul consultantului – este mai multa publicitate gratuita. Daca nu puteti gasi vreo dovada ca firma respectiva de optimizare lucreaza pentru companii adevarate, poate ca exista un motiv pentru care ascund asta. Si nu va lasati pacaliti de prezenta de logo-uri de la companii majore pe paginile lor – acesta este un truc pe care il intalnim deseori – ar putea avea o lansare in presa care a fost listata pe Yahoo! News sau au ajutat un manager mediu care se nimereste sa lucreze tocmai la Emag, sa repare o problema de email – sau deseori ei pur si simplu listeaza companii mari ca si ,,clienti” pentru ca stiu ca nu vor fi verificati. Cereti-le referinte si link-uri ale site-urilor la care au lucrat, si verificati!

Este o companie careia ii pasa cu adevarat de clienti?

Ce tip de intrebari v-au pus angajatii companiei? O firma buna de optimizare SEO va face tot ce va putea pentru a va intelege clientul si nevoile sale, statutul SEO actual (deseori va cer acces pentru a vedea analizele dumneavoastra) si scopurile dumneavoastra. Vor stabili obiective rezonabile, (nu garantand rezultate pe prima pagina intr-un anumit interval de timp) si vor incerca sa va ofere cel mai bun ROI pentru investitia dumneavoastra. Daca doar v-au trimis un document aratandu-va imbunatatiri SEO, atunci ei nu se uita foarte atenti la dumneavoastra si la cum va pot ajuta sa aveti succes. Deseori, un interviu cu o firma de profil se va transforma intr-un interviu pe care ei vi-l iau dumneavoastra – nu fiti intimidat, ei doar incearca sa va inteleaga afacerea pe plan tehnic si cultural. Cand firmele acestea va scriu continut pentru site, vor sa se asigure ca informatia este corecta, si reflecta cultura companiei pe care doriti sa o vada clientii. In special daca aveti o afacere locala, personalitatea dumneavoastra este deseori mai putin corporativa si mai mult personala – o companie de optimizare careia ii pasa se va asigura sa reflecte acest lucru in marketing-ul dumneavoastra online.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *