Moduri de a stoarce si mai mult spatiu dintr-o bucatarie mica

Aceste idei de expansiune a bucatariei va vor arata cum sa folositi mai eficient fiecare centimetru de bucatarie. Puteti folosi o colectie de etajere si carlige din otel inoxidabil proiectate sa stea pe pereti, astfel incat sa puteti profita la maximum de spatiul vertical bucataria dumneavoastra. Rafturile, sinele si barele de cutite magnetice nu elibereaza doar spatiu dar, de asemenea, fac accesul prin bucatarie mai usor dar si pastreaza vasele si ustensilele la indemana.

Daca aveti un mic spatiu intre frigider si perete in bucataria mica, ia in considerare sa pui acolo un dulap ingust, cu carucior interior de rulare. Este perfect pentru depozitarea marfurilor in cutii metalice si alte lucruri non-perisabile esentiale in bucatarie.

Puteti ca sa faceti o masa de bucatarie pliata pe perete, care va poate oferi un loc unde va puteti pregati alimente si manca, fara a ocupa un spatiu valoros. Pliata, masa se lipeste de perete economisind mult loc.

Puteti pune sertare sub dulapurile de baza ale bucatariei, daca acestea au picioarele mai inalte, lucru care va impiedica si rostogolirea a diverse lucruri in zone mai greu accesibile, dar vor avea si o mai buna utilizare.

Sigur, se mai poate crea spatiu suplimentar intr-o bucatarie mica. Sa nu uitam nici spatiul de sub chiuveta, unde se pot aranja, pe o etajera, diverse lucruri (de exemplu bureti de spalare, diverse recipiente cu detergenti, solutii de curatare si albire, carpe, borcane, sprayuri si asa mai departe). Daca nu exista suficient spatiu in bucatariile mici, pentru a crea un spatiu suplimentar de stocare ia in considerare utilizarea unui dulap intr-o camera din imediata apropiere. O alta idee ar fi o nisa incastrata ce poate fi folosita pentru a ascunde diverse instrumente de bucatarie pe care le folositi ocazional sau obiecte din camara neperisabile. O perdea poate pastra ascuns tocmai ceea ce la magazin se afla la vedereā€¦

De asemenea, un spatiu de colt este de obicei insuficient utilizat in multe case. Dar, cand incerci sa faci sa conteze fiecare centimetru patrat dintr-o bucatarie mica, rafturile de colt pot da un scop si acestor spatii.

Dupa cum, nu este o idee rea ca sa prelungiti spatiul utilizabil si catre tavan, chiar deasupra dulapurilor suspendate si altor etajere, de exemplu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *